Notes160x600
Rollup
Zauvijek se možete riješiti zubnog kamenca: Zaboravite na zubara, sve što vam treba je ovaj sastojak

Zauvijek se možete riješiti zubnog kamenca: Zaboravite na zubara, sve što vam treba je ovaj sastojak

Od ogromnog je značaja da vodite brigu o svojim zubima, te da vam je higijena usne šupljine uvijek na nivou.

Osim što zanemarivanjem ovog područja možete da izazovete velike probleme sami sebi, da se pojave neka oboljenja kojih se nećete tako lako riješiti, isto tako je riječ o problemu koji zna biti i estetske prirode koji se manifestuju u vidu tamnijih zubi, a i kamenac se nekad skuplja na vidljivim područjima.

Iako postoji veliki broj prirodnih sredstava koji vam može pomoći kod prevencije brojnih bolesti, u današnjem članku vam donosimo jedan koji ne zahtjeva neku veliku pripremu, te najvjerovatnije sve od potrebnih namirnica imate već u svom domu, a samo vam treba motivacija da nešto ovakvo izvedete do kraja.

Sastojci

Ono što će vam biti potrebno jeste 40 grama ljuske oraha i 250 ml vode.

Priprema

Ljusku oraha ćete prokuhati u ovoj količini vode u toku 20 minuta, a nakon toga je skinite sa šporeta i poklopite da odstoji. Nakon što se napitak ohladi, procijedite ga. Nakon toga, samo pokvasite svoju četkicu za zube u rastvoru na nekih desetak minuta, pa njome temeljno očistite zube. Postupak možete ponavljati čak i tri puta svakog dana.

Ovu smjesu možete koristiti dva dana, a poslije toga pripremite sebi novi. Trud će se isplatiti, a već poslije nekoliko dana rezultati će svima da budu vidljivi. Ono što malo ljudi zna jeste da je ljuska oraha zaista moćno antibakterijsko sredstvo, koje će vam pomoći da očistite i svoju zubnu gleđ od neprijatnih naslaga i od bakterija.

Komentari