Notes160x600
Rollup
Vršnjaci su ga zvali dječak zec i svakodnevno ga maltretirali: Nakon pet godina, njegov život se preokrenuo (Foto/Video)

Vršnjaci su ga zvali dječak zec i svakodnevno ga maltretirali: Nakon pet godina, njegov život se preokrenuo (Foto/Video)

Evan Hil je dječak koji je rođen i živi na Novom Zelandu, a njegova priča se proširila društvenim mrežama pa je stigla i do našeg regiona.

Naime, prije pet godina, mali dječak je u svom društvu bio poznat kao „dječak zec“, a sve to zbog toga što je imao nevjerovatno velike prednje zube, tačnije prva četiri. Zbog toga su ga siledžije svakodnevno maltretirale, a da stvar bude još gora, Evan nije mogao ni normalno da funkcioniše niti je mogao naprimjer da zatvori usta zbog tog svog problema. Nažalost, njegovi roditelji nisu imali finansijskih sredstava da mu priušte operaciju koja bi Evanu pružila normalno djetinjstvo.

Ipak, njegova majka je postala toliko očajna torturama kroz koje je njen sin svakodnevno prolazio, da je razmišljala da stavi kuću pod hipoteku, samo kako bi Evanu mogla da plati operaciju koja mu je bila neophodna. Zbog toga je ubrzo njegova priča postala viralna, a neki ljudi su odlučili da čak finansijski pruže podršku Evanovim roditeljima. Nakon što su dobili pomoć od preko hiljadu osoba, konačno su skupili sumu koja je bila potrebna za operaciju.

Nakon pet godina mučenja, Evan je konačno svima pokazao svoj divni osmijeh, nakon brojnih operacija, zahata i proteza koje je nosio. U nastavku pogledajte kako Evan danas izgleda, te kroz šta je sve mogao da prođe da bude kao i ostala djeca svoje dobi.

Njegova majka je sretna što konačno njen sin može da ima normalan život, bez da ga drugi maltretiraju zbog nečega što nije on birao, nego je jednostavno riječ o prirodi.

Komentari