Notes160x600
Rollup
Vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu sigurno izlijevate u sudoper: Poslije ovoga vam to neće pasti na pamet

Vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu sigurno izlijevate u sudoper: Poslije ovoga vam to neće pasti na pamet

Jedan od najbržih obroka koje možete pripremiti je sigurno tjestenina koja je čest i omiljen izbor na meniju u svakom domu, a iz razloga što se može kombinovati sa raznim umacima i sastojcima, rijetke su osobe koje nisu ljubitelji paste.

Sigurni smo da se i vi slažete, da kada se vratite kući, da nemate volje da previše eksperimentišete, pa je zbog toga tjestenina uvijek pametan izbor. Riječ je o obroku koji ćete brzo pripremiti, a itekako ćete se zasititi. Mnogi ipak prave grešku pri kuhanju tjestenine, a da nisu ni bili svjesni iste.

Naime, većina tjesteninu skuha u vodi u koju dodaju soli, a zatim jednostavno tu vodu izliju u sudoper, ne razmišljajući da bi je itekako mogli još iskoristiti i na taj način sebi poboljšati kvalitetu jela.

To je velika greška, kako slavni kuhari tu vodu nazivaju često „zlatnom tekućinom“ i čuvaju je kako bi je kasnije upotrebijili za umake. Čak je neki i zamrznu, ukoliko je ne planiraju odmah bacati. Naime, ova voda će zgusnuti umak, pa nećete morati da dodajete sastojke u tu svrhu, a ujedno će učiniti vaš umak i ukusnijim. Idući put kad budete pripremali tjesteninu, itekako trebate probati da poslušate ovaj savjet, jer se sigurno nećete pokajati.

Kada je riječ o tjestenini i načinima pripreme, u svakoj kulturi postoje neki trikovi koji su samo njoj svojstveni, ali većina se drži trikova iz italijanske kuhinje. Danas u svakom marketu možete da kupite razne umake koje je jednostavno pripremiti, zbog čega ovo jelo neće ukrasti puno vašeg dragocjenog vremena.

Komentari