Notes160x600
Rollup
Vodu u kojoj kuhate tjesteninu izlijevate u sudoper: Poslije ovoga to više nećete uraditi

Vodu u kojoj kuhate tjesteninu izlijevate u sudoper: Poslije ovoga to više nećete uraditi

Tjestenina je jedna od namirnica koje možete koristiti na brojne različite načine, bez da se pretjerano mučite oko same pripreme ili oko toga sa kojim ćete je jelima kombinovati.

Postoji veliki broj umaka koji vam mogu pomoći da bez obzira na to što stalno jedete tjesteninu, da to opet na neki način znatno učinite raznolikim, posebno ako stalno pripremate obroke za svoju porodicu. Ipak, ono što rijetko ko zna, jeste tajna takozvane „zlatne tekućine“, koju koriste neki od najpoznatijih kuhara na svijetu.

Ono što oni nazivaju zlatnom tekućinom je ustvari voda u kojoj se tjestenina kuha, a koju većina samo prospe u sudoper, ni ne razmišljajući o drugim načinima na koje bi istu mogla da upotrijebi. Ipak, oni je čak znaju čuvati i do nekoliko dana, kako je to najbolji dodatni sastojak za pripremu umaka. Naravno, najbolje ju je upotrijebiit dok je još svježa, ali ukoliko spremate veće obroke, slobodno je čuvajte u frižideru.

Ovo je ustvari jedna vrsta tajnog sastojka, koju kuhari nerado odaju, kako zaista pravi veliku razliku u odnosu na pripremu umaka kada ne koristite zlatnu tekućinu. Ona će na najbolji način da zgusne vaš umak, te iako je riječ o nijansama, te nijanse su upravo ono što razlikuje amatere u kuhanju i prave profesionalce.

Na kraju, ništa ne može izgubiti ako sljedeće prilike kad budete spremali tjesteninu, odlučite da ujedno malo i eksperimentišete i onda i sami probate da primjenite ovaj korisni savjet, te ukoliko vam se ne dopadne, niste  nešto pretjerano na gubitku, zar ne?

Komentari