Notes160x600
Rollup
VIDIO POLICIJU PA POČEO BJEŽATI: Uhapšen muškarac koji je proizvodio i prodavao drogu

VIDIO POLICIJU PA POČEO BJEŽATI: Uhapšen muškarac koji je proizvodio i prodavao drogu

Osoba inicijala R.T., iz Srpca, uhapšena je zbog sumnje da je proizvodila i prodavala drogu.

Policajci Policijske stanice Srbac uhapsili su osobu inicijala R.T. (1964.) iz Srpca, zbog sumnje da je proizvodila i prodavala drogu.

Policija je došla do saznanja da se u mjestu Stari Martinac, općina Srbac, nalazi zasad indijske konoplje te su na osnovu planiranih aktivnosti organizovali opseraciju, kako bi na mjestu događaja zatekli osumnjičenog.

Istog dana u jutarnjim satima pojavio se muškarac. Kada je ugledao policiju počeo je bježati, ali su ga ubrzo stigli i uhapsili.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđaj. Tokom uviđaja su pronađene i izuzete 53 stabljike zelene boje, koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, visine od 100-150 centimetara, plastične kante i kanister za vodu.

Izuzete biljke bit će prebačene u Osnovni sud Gradiška i poslužit će kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završenog ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, naložio je da se oslobodi, a da se nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” te da se utvrdi da li postoji još osoba koja se mogu dovesti u vezu s izvršenim krivičnim djelom.

Komentari