Notes160x600
Rollup
Veš trebate prestati prati na 60 stepeni: Ovo pravilo većina ni ne zna

Veš trebate prestati prati na 60 stepeni: Ovo pravilo većina ni ne zna

Što se tiče mlađih generacija, posebno je interesantno da bez obzira koliko uređaja novije generacije prođe kroz naše ruke, sve smo sposobni savladati, a uvijek pomoć tražimo od svojih majki kada su u pitanju veš mašine.

Ipak, vremenom naučimo da ni one baš ne znaju sve, te da njihovo zlatno pravilo, da će veš biti čistiji ukoliko ga operete na što višoj temperaturi, odavno više ne važi. Naime, kako pokazuju najnovija istraživanja koja su sprovedena, pranje veša na temperaturama iznad 60 stepeni je krajnje nepotrebno, kako se čak i one najtvrdokornije mrlje mogu da operu jednako dobro i na 40 stepeni.

Ovo pravilo se posebno odnosi na novije modele mašina za pranje veša, kako one imaju za zadatak da uz što manji trošak energije, naprave što bolje rezultate, a to stručnjacima dosad i nije predstavljalo neki problem, ako je suditi po tome dokle je tehnologija već stigla.

Ipak, mnogi se i dalje koriste onim praviliom da se crni i „šareni“ veš pere na 40 stepeni, dok se bijeli veš mora uključiti na program za otkuhavanje, te na 60 stepeni Celzijusovih.

Opet, napominjemo, to je imalo smisla sa starijim modelima, dok danas nema potrebe da bespotrebno bacate svoj novac na slične troškove, kako nećete dobiti ništa bolje rezultate, nego će samo vaš račun za električnu energiju na kraju mjeseca da bude dosta veći od onog kojeg će dobiti ljudi koji budu čitali upustvo na novim veš mašinama, gdje se upozoravaju korisnici šta im je činiti po ovom pitanju. Kojim se pravilima vi koristite?

Komentari