Notes160x600
Rollup
Uz ove savjete izborit ćete se sa proljećnom alergijom

Uz ove savjete izborit ćete se sa proljećnom alergijom

Sezonske alergije su mnogima najgori period u životu jer svima je lijep i sunčan dan a nekima je proveden u kijanju i suzavnim očima.

S obzirom da ide proljeće alergeni se oslobađaju,pa tako pokošena trava, poleni, procvat biljaka mnogima će štetiti.

Uz ove savjete koje vam donosimo lakše ćete prebroditi proljetne alergije.

 

Tuširajte se uveče

Eksperti kažu da večernje tuširanje može spavanje učiniti mnogo prijatnijim za osobe s alergijama. Ispiranje polena sa kože i kose drži alergene dalje od posteljine i jastuka. Kada je reč o pranju posteljine, vodite računa da to radite u toploj vodi, jer se tako uklanja više polena.

Ne izlazite ujutru

Ujutru između 5 i 10 sati koncentracija polena u vazduhu je najveća, stoga lekari savetuju da, ukoliko je to moguće, izbegavate izlaske u to vreme. Najbolje je izaći napolje posle jake kiše, jer ona uklanja polen iz vazduha. Osobe koje pate od alergija najviše problema imaju kada je suvo, toplo i vetrovito vreme.

Pročišćavajte vazduh u prostoriji

Zatvorite vrata i prozore kuće ili automobilske prozore kada je napolju visoka koncentracija polena. U autu uključite klimu, a u kući filtere za polen te često usisavajte.

Izbegavajte ovu hranu

Ovo se posebno odnosi na sirovu hranu i sveže voće, jer neke osobe od toga svrbe usta. Prije konzumiranja dobro operite voćke.

Adekvatno se obucite kad izlazite

Opremite se velikim šeširom i naočarama kako biste polen držali što je moguće dalje od vaših očiju. Neke osobe moraju nositi i maske, ukoliko su prinuđene da izađu.

Komentari