Notes160x600
Rollup
Uvjeti korištenja

OPŠTI USLOVI

Korištenjem bilo kojeg dijela stranice Notes.ba smatramo da prihvatate pravila i uslove korištenja.

Smatramo da ste korištenjem sajta Notes.ba u svakom trenutku upoznati sa pravilima i uslovima korištenja, svih i pojedinačnih vezanih za specifične dijelove, te da ste ih u potpunosti razumjeli i prihvatili.

Tačnost informacija

Informacije i vijesti koje se nalaze na domeni Notes.ba  ne moraju biti isključivo tačne, precizne ili ažurirane, te ne moraju predstavljati stručno mišljenje. Notes.ba ne preuzima nikakvu odgovornost za eventualnu štetu nastalu korištenjem informacija sa domene Notes.ba

 

Obaveze i prava korisnika i članova

Notes.ba u najboljoj namjeri osigurava korištenje sadržaja na domeni Notes.ba. Korisnici i članovi sajta imaju pravo da se u najboljoj namjeri posluže sa sadržajem, pod uslovom da ne krše autorska prava, uslove iznesene u ovom članku, te druge pravne akte vezane za domenu Notes.ba

 

Odricanje od rizika

Notes.ba se odriče bilo kakve odgovornosti korištenjem sadržaja stranice Notes.ba, te da korisnik prihvata i razumije sve rizike vezane za korištenje sadržaja. Korisnik prihvata da sadržaj koristi na ličnu odgovornost i u vlastite svrhe.

 

Odricanje od odgovornosti

Notes.ba se odriče svake odgovornosti vezane sa korištenjem sajta i domene Notes.ba, te štete koja bi mogla nastati njenim korištenjem, upotrebom i zloupotrebom domene Notes.ba, prema korisniku ili trećim licima.

 

Autorska i ostala prava

Sadržaj na domeni Notes.ba je dozvoljen za ličnu upotrebu korisnika, uz obavezno poštivanje autorskih i vlasničkih prava, te autorskih prava trećih lica.

Notes.ba zadržava autorska i vlasnička prava nad svojim sadržajem ( tekstualni, audio i video materijal, fotografije te programski kod). Korištenjem bilo kojeg dijela sadržaja bez dozvole, može rezultirati sudskim i drugim postupcima protiv prekršitelja.

Ukoliko smatrate da objavljeni sadržaj krši vaša autorska, vlasnička ili druga prava, možete zahtijevati korekciju ili odgovor. Sve slučajeve, Notes.ba će u najkraćem roku razmotriti te će valjane slučaje uvažiti i ispraviti, odnosno ukloniti sporni sadržaj.

Sve evenutalne žalbe možete slati preko naše Kontakt stranice, a pritužbe poslane preko nje će se smatrati pravovaljanim. Svaki drugi način neće se smatrati relevantnim i Notes.ba neće reagovati niti postupati po istim.

 

Komentari i rekacije na portalu i forumu

Notes.ba se odriče od svih komentara i reakcija na forumu Notes.ba te portalu. Notes.ba smatra da su komentari na forumu i portalu odraz i lični stav autora komentara, a ne urednika, redakcije ili vlasnika Notes.ba.

Kao korisnik i učesnik foruma i portala, odgovarate za svoje izjave i komentare, te ste dužni da poštujete stavove drugih članova, te pravila Foruma u kojem učestvujete. Kršenjem pravila foruma, korisnik može biti opomenut, privremeno kažnjen restrikcijom ili uklonjen sa foruma.

Korisnik je dužan da zaštite svoje lične i kontakt podatke, te u tom maniru zaštite svoju sigurnost na internetu.

 

Izjava o privatnosti

Notes.ba garantuje zaštitu vaših ličnih podataka do kojih je portal došao korisničkim korištenjem portala Notes.ba. Notes.ba garantuje da vaše podatke neće zloupotrijebiti, pordati niti distribuirati trećim licima, osim uz dozvolu korisnika.

Notes.ba ima pravo da prilikom registracije korisnika prikuplja određene podake od korisnika, te da te podatke neće distribuirati trećim licima,  bez dozvole korisnika.

Notes.ba će izričito čuvati lične podatke osim u slučaju kršenja pravila ili nezakonitih aktivnosti. Na zahtjev ovlaštenih osoba, te u svrhu istrage poratl Notes.ba može ovlaštenim licima dostaviti potrebne podatke.

Notes.ba se odriče odgovornosti za otkrivanje ličnih podataka u slučaju hakerskog napada.

Notes. ba kao i ostale stranice na internetu koriste kolačiće (eng. cookies) kako bi unaprijedili poboljšali korištenje portala. Podaci koji se prikupljaju kolačićima mogu sadržavati IP adresu te vrijeme. Partneri i oglašivači također mogu koristiti kolačiće.

Neki od partnera koji koriste kolačiće:

 – Google Adsense: kao i ostale stranice koristi kolačiće, DobleClick DART kolačić kako bi korisnicima servirali relevantne oglase. Notes.ba nema kontrolu nad tim kolačićima.

 – Adnow

 

Odnos prema drugom sadržaju

Notes.ba može sadržavati linkove, poveznice i dijelove stranica, koji vode prema drugim stranicama. Notes.ba nema kontrolu nad tim sadržajem, te se odriče od svake odgovornosti, tačnosti, pravovremenosti te dostupnosti prema tim stranicama i sadržaju koji su kreirani od strane trećih lica.