Notes160x600
Rollup
Upotrijebila tampon i ostala bez noge, a zbog komplikacije morat će joj amputirati i drugu nogu!

Upotrijebila tampon i ostala bez noge, a zbog komplikacije morat će joj amputirati i drugu nogu!

Poznata i uspješna manekenka Loren Vaser  težila je ka tome da izgradi karijeru i postane slavna manekenka, ali nije ni slutila kakva će je sudbina zadesiti.

Manekenka zbog onoga što ju je zadesilo nije bila sigurna ni da li će preživjeti, a još manje da će nastaviti svoju karijeru modela, s obzirom da je 2012. godine izgubila nogu.

Sve je počelo kada je manekenka doživjela toksičan šok, a sve to zbog upotrebe običnog tampona u toku menstrualnog ciklusa. Počeli su da joj se javljaju simptomi koji asociraju na gripu.

Zbog svega toga mlada manekenka doživjela je srčani udar, zbog kojeg je jedno vrijeme provela na aparatima.

Zbog gangrene koja je počela da zahvata obje noge mlade manekenke, doktori su bili prinuđeni da joj amputiraju desnu nogu, iako su mislili kako će obje noge morati amputirati ipak su lijevu uspjeli nekako spasiti.

Manekenka je nakon toga svoj život posvetila podizanju svijesti o pojmu toksičnog šoka , ali i mogućih rizika prilikom upotrebe tampona.

Danas se manekenka ponovo suočava sa problemom. Naime, zbog posljedica toksičnog šoka ipak će morati da joj amputiraju i drugu nogu, jer je došlo do trajnih komplikacija

Komentari