Notes160x600
Rollup
UHAPŠENI IZO SPAHOVIĆ I AMAR ADROVIĆ: TRAŽILI IZNUDU OD MILION KM
Photo Credit To BIRN

UHAPŠENI IZO SPAHOVIĆ I AMAR ADROVIĆ: TRAŽILI IZNUDU OD MILION KM

Pripadnici FUP-a su danas, po naredbi Općinskog suda u Sarajevo u naselju Bistrik uhapsili Izu Spahovića i Amara Adrovića zbog iznude od milion konvertibilnih maraka

Nakon višemjesečne i opsežne istrage, plicijski službenici FUP-a jutro su krenuli u akciju kodnog naziva “Blic”, a pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uhapšeni se terete za krivična djela “Ugrožavanje sigurnosti”, te “Iznuda”, odnosno da su u prethodnom peiodu od oštećene osobe pod prijetnjama iznudili oko milion konvertibilnih maraka. Oštećeni E.S. iz Gradačca bio je primoran pod uslovom navodne zaštite, mjesečno ili sedmično davati svote novca u iznosima od 3.ooo do 20.000 KM. Novac se preuzimao na prethodno utvrđenim lokacijama na području Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeni su notesi sa zapisima, mobiteli i SIM kartice sa brojevima, vatreno oružje, municija te određena količina opojne droge “extazi”.

Uhapšenii su privedeni u službene prostorije FUP-a gdje će se sprovesti kriminialistička obrada, nakon ćega će biti proslijeđeni predmetnom tužitelju.

Komentari

Post source : FENA