Notes160x600
Rollup
U stanu klali životinje pa pravili ćevape i pljeskavice: Pogledajte gdje je to završavalo

U stanu klali životinje pa pravili ćevape i pljeskavice: Pogledajte gdje je to završavalo

U jednom privatnom stanu otkriveno je kako su osobe obavljale neregistrovane poslove pravljenja ćevapa i pljeskavica, ali i klanja životinja.

U akciji na području Krapinsko-zagorske, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije u Hrvatskoj vršeni su inspekcijski nadzori porijekla i označavanja životinja u klaonicama, zdravstvene ispravnosti, te neregistrovane djelatnosti klanja stoke i prerade mesa.

Prilikom vršenja nadzora, u akciji je oduzeto ukupno 2279.6 kilograma mesa i mesnih pripravaka koji su uništeni, kao i 30 prasadi, 39 janjadi, 5 teladi i jedno june ukupne težine od 1872 kilograma.

Također, otkriveno je kako nekoliko osoba vrše neregistrovane djelatnosti klanja životinja te pravljenja ćevapa i pljeskavica u stanu. Navedene prerađevine su u većini slučajeva završavale u ugostiteljskim objektima.

U nekim objektima za klanje životinja zatečeno je meso od životinja bez propisane prateće dokumentacije, a shodno tome i bez provedenog propisanog veterinarskog pregleda životinja prije klanja. Osim toga, u dvije mesnice zatečena je znatna količina mesa i mesnih prerađevina bez dokumentacije, zdravstvenih ili identifikacijskih oznaka.

Isto je meso s pripadajućim organima uklonjeno na propisan način.

Komentari