Notes160x600
Rollup
U PSBiH sutra sastanak o izradi Programa integriranja BiH
Photo Credit To ANADOLIJA

U PSBiH sutra sastanak o izradi Programa integriranja BiH

Zajedničko povjerenstvo za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), uz potporu USAID-ovog Projekta jačanja institucija vlasti i procesa u BiH i Misije OESS-a u BiH, sutra u zgradi PSBiH organizira sastanak na temu: „Izrada Programa integriranja BiH – dosadašnji napredak i naredni koraci“.

Na sastanku, koji se realizira uz suradnju sa Direkcijom za europske integracije BiH, a na koji su pozvani i članovi Parlamentarnog foruma za europske integracije BiH, razgovarat će se o Programu integriranja i dosadašnjim aktivnostima koje su urađene s ciljem njegove izrade, kao i o iskustvima Republike Srbije u izradi Programa integriranja.

Kako je najavljeno iz Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH, bit će razmijenjena mišljenja i u svezi usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom Europske unije (EU), kao i o ulozi organizacija civilnog društva u izradi javnih politika i nacrta Zakona u procesu EU integracija.

Program integriranja na konkretan način iskazuje spremnost zemlje da ispuni obveze i odgovori na izazove integriranja u EU i njime se detaljno razrađuju ciljevi i zadaci u procesu približavanja EU.

On je od iznimne važnosti jer planiranje svih aktivnosti u procesu, praćenju realiziranja i izvješćivanju o napretku postaju mnogo efikasniji i jednostavniji, dijelom i zbog toga što objedinjuje postojeće planske dokumente u svezi sa procesom integriranja.  (FENA)

Komentari

Post source : FENA