Notes160x600
Rollup
U kontejner je bacila vreću punu štenaca: Kamera je sve zabilježila, a sada joj prijeti kazna od sedam godina zatvora (Video)

U kontejner je bacila vreću punu štenaca: Kamera je sve zabilježila, a sada joj prijeti kazna od sedam godina zatvora (Video)

Nekad nas ljudi zaista uspiju ostaviti bez teksta koliko se užasno znaju ponašati prema životinjama, a svi znamo da nije bez razloga rečeno da onaj ko ne voli životinje, ne može voljeti ni ljude.

Nedavno je cijeli svijet razbijesnio slučaj koji se dogodio u Americi, kada je Deborah Sue Culwell, koja ima 54 godine, odlučila da se riješi štenaca na najgori mogući način, zbog kojeg joj sad prijeti do sedam godina zatvora. Sue je bacila štence u kontejner, a njih je spasio slučajni prolaznik, koji se tu zadesio, a odmah je slučaj prijavio policiji, kako je zlostavljanje životinja itekako kažnjivo zakonom.

Kada je policija stigla u stan ove žene, bili su šokirani kada su saznali da je unutra imala više od trideset životinja, a sve su joj sada oduzete. Nije im jasno zašto bi neko imao ovoliko životinja, a tako okrutno se pokušala da riješi malih štenaca, koje su samo minute dijele od smrti, jer je napolju u tom trenutku bilo preko trideset stepeni.

Ipak, na svu sreću, po njihove živote se to dobro završilo, a bez ikakve sumnje je da se Deborah Sue neće izvući bez kazne, a mnogi smatraju da je čak sedam godina malo za ovakvo zlodjelo.

Kako god, te kazne su propisane zakonom, a mi se nadamo da će njena situacija da posluži drugima kao lekcija, te da će možda spasiti živote nekih životinjama, koje zaista ne zaslužuju da se tretiraju ovako, niti da im se naudi. Šta vi mislite o sličnim slučajevima, koji su česti i u regionu?

Komentari