Notes160x600
Rollup
U čarapama koje je kupio kod Kineza pronašao poruku koja ledi krv u žilama: Odmah je pozvao policiju kad je vidio šta piše u njoj (Foto)

U čarapama koje je kupio kod Kineza pronašao poruku koja ledi krv u žilama: Odmah je pozvao policiju kad je vidio šta piše u njoj (Foto)

Često na društvenim mrežama imamo priliku da čujemo neke nevjerovatne priče, koje nam natjeraju trnce niz kožu, a u današnjem članku vam donosimo jednu takvu.

Naime, kada je jedan mladić iz Njukasla kupio sebi nove čarape, nije mogao ni sumnjati da će one biti razlog zbog čega će kasnije da postane popularan. Šakil Akbar je u tim čarapama pronašao neku poruku, a kako je ista bila napisana na kineskom jeziku, potrudio se da je prevede kako bi saznao šta tu piše. Kada je konačno preveo sadržaj poruke, saznao je da je riječ o pozivu u pomoć.

Naime, u poruci koju je navodno napisao Ding Tingkun, koji je imao 39 godina, naveo je da je on lažno optužen za prevaru i ucjenu, te da je 2014. godine osuđen na tri godine zatvora. Kao razlog zbog kojeg su mu to smješteno, naveo je to da je putovao u Peking da prijavi slučajeve korupcije, a nisu mu dozvollili da se izvuče.

Od onog ko bi pronašao poruku, Tingkun je tražio da je dostavi kineskom predsjedniku ili premijeru, kako je to bio cilj, a stavio je poruku u čarapu kako ih je on pravio u zatvoru. Ipak, kako se Akbar zaista zainteresovao za porijeklo poruke, kasnije je od potparola kompanije saznao da je riječ o namještanju, kako su se takve poruke u to vrijeme pojavile širom zemlje.

Ubrzo su i drugi poput Akbara pronašli slične poruke, a mnogi od njih su također iskoristili internet da saznaju o čemu se tu zapravo radi, pa su se tako na kraju informisali.

Komentari