Notes160x600
Rollup
U AKCIJI SIPA-e UHAPŠENA DVA UPOSLENIKA UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE I VLASNICI FIRMI
Photo Credit To Arhiva

U AKCIJI SIPA-e UHAPŠENA DVA UPOSLENIKA UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE I VLASNICI FIRMI

Od ranih jutarnjih sati, službenici SIPA-e kao i uposlenici UIO BIH, u akciji kodnog imena “Čarli”, provode se aktivnosti na području Bihaća i Velike Kladuše a u vezi sa utajom poreza, falsifikovanjem dokumenata, nezakonitim skladištenjem i krijumčarenjem zbog čega je oštećen budžet BIH i svih njenih građana, saopšteno je iz ureda Tužilaštva BIH

 

Cilj aktivnosti su bili sedam fizičkih i pravnih lica, od čega su dva aktivna uposlenika Uprave za indirektno oporezivanje BIH te vlasnici špediterskih kompanija. Tužilaštvo BIH je u koordinaciji sa ostalim agencijama organiziralo sedam timova koji su aktivno pratili rad lica duži vremenski period.

Osumnjičene osobe su duži vremenski period vršili nezakonite aktivnosti uvoza automobila i rezervnih dijelova, te drugih roba pri čemu su direktno utajili PDV na štetu budžeta BIH i svih njenih građana.

“Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv finansijskog kriminala i poreznih utaja, jer se radi o kaznenim djelima koja nanose štetu financijskom sustavu i svim građanima Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

 

Komentari

Post source : Notes