Notes160x600
Rollup
Trnce u nogama i rukama ne trebate ignorisati: Najčešće se pojave iz ovih razloga

Trnce u nogama i rukama ne trebate ignorisati: Najčešće se pojave iz ovih razloga

Naše tijelo nas uvijek nastoji upozoriti na potencijalne opasnosti koje nam prijete, a u današnjem članku vam donosimo šta vam tijelo poručuje trncima u nogama i rukama.

Svakome se desilo da nekad osjete da im trne ruke ili noge, a najčešće je to jer provedemo dugo vremena ne mijenjajući svoj položaj. Ipak, postoje i drugi razlozi zbog kojih je bitno da ovu pojavu, ako vam se često dešava i ne ignorišete.

Infekcije

Ukoliko u vašem tijelu postoji infekcija, ponekad tijelo na nju zna da reaguje tako što će trniti ruke i noge.

Nedostatak vitamina

Ukoliko vam fali vitamina B kompleksa ili pak vitamina E, također je moguće da vam se ova pojava javi, pa tako jedite voće, žitarice, povrće, ribu u što većim količinama i vodite računa o tome šta unosite u organizam.

Ujed insekta

I ubodi insekta znaju da izazovu trnce, a iako u većini slučajeva vjerovatno nije riječ o razlogu za brigu, najpametnije bi bilo, ako ste u mogućnosti, da potražite adekvatnu pomoć kako insekti često prenose brojna oboljenja.

Veliki unos alkohola

Još jedan razlog iz kojeg je moguće da osjetite trnce, jeste kod nakupljanja toksina u vašem organizmu što je uzrokovano velikim unosom alkohola. Zbog toga, ako vam se ovo dešava, smanjite sa konzumiranjem alkohola i obratite pozornost na to šta sve unosite u svoj organizam.

Naravno, u većini slučajeva trnci ne moraju da budu znak da treba da se zabrinete, već radije da obratite pažnju na svoje navike, posebno kad je u pitanju fizička aktivnost i ishrana.  

Komentari