Notes160x600
Rollup
Trik koji će vam olakšati život: Otjerajte mrave iz svoje kuće zauvijek

Trik koji će vam olakšati život: Otjerajte mrave iz svoje kuće zauvijek

Nažalost, svi prije ili kasnije u svojim domovima imaju problema sa mravima, a složit ćete se da ih je zaista teško otjerati kad se usele u nečiji dom.

Mnogi ljudi, posebno oni koji imaju loše iskustvo kada je u pitanju rješavanje ovih podstanara odmah zovu stručnjake, koji nemaju druge solucije nego da koriste brojne otrove u vašoj kući, a nerijetko mravima od istih ništa na bude. Ipak, u današnjem članku vam donosimo alternativnu soluciju koju trebate da isprobate prije nego se odlučite da preduzmete drastične mjere.

 Cimet

Vaš saveznik u ovom planu bi mogao da bude cimet, kako mravi ovaj miris ne podnose i bježe što dalje od njega. Po svim mjestima gdje ste primjetili da se pojavljuju pospite cimet u prahu, a oni će čim prije da napuste vaš dom.

Sirće

Još jedan dobar trik jeste da pomiješate vodu i alkoholno sirće, a zatim to da naspete u bocu sa prskalicom, te da naprskate sve površine na kojima ste primjetili da su se znali pojaviti. Ponavljajte postupak nekoliko dana, dok ne ode i posljednji.

Nana

Činjenica je da mravi bježe od mirisa nane, te da ako stavite vrećica čaja od nane na mjesta gdje oni ulaze u vaš dom, da će ih to držati dalje od vaše kuće.

Griz

Ukoliko mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri, a poslije toga mrav ugine, pa je i ovo koristan trik kojim se možete poslužiti.

Limun

I limun smeta ovim podstanarima, a i njega pomiješajte sa vodom i poprskajte po glavnim okupljalištima.

Komentari