Notes160x600
Rollup
Tetovaža koja je postala hit na društvenim mrežama: Kada je saznao šta je zapravo istetovirao na ruci, htio je da propadne u zemlju od srama (Foto)

Tetovaža koja je postala hit na društvenim mrežama: Kada je saznao šta je zapravo istetovirao na ruci, htio je da propadne u zemlju od srama (Foto)

Mnogi smatraju da je tetoviranje jedna vrsta umjetnosti, a ukoliko ste i vi ljubitelj istih, danas imate širok izbor oko toga čime biste željeli da ukrasite svoje tijelo.

Većina ljudi koja se odluči na tetovažu, barem za onu prvu izabere nešto što je njima značajno ili što ima neku sentimentalnu vrijednost, a nerijetko je riječ o crtežu, skici, nekim značajnim datumima ili pak nekim citatima. Ipak, ono što je „popularno“ ili bolje rečeno, u trendu, jesu tetovaže na stranim jezicima ili pismima.

Ukoliko se odlučite da želite da uradite neku takvu tetovažu, trebate uvijek imati na umu da to dolazi uz određenu dozu rizika, posebno ako ne poznajete dovoljno taj jezik ili pismo, te da zaista ne trebate vjerovati svakome. Jedan mladić je tu lekciju naučio na teži način, tek nakon što je uradio tetovažu na hebrejskom.

Naime, on je odlučio da istetovira riječ snaga na ovom jeziku, ili barem ono za što su mu drugi rekli da znači snaga. Uradio je tu tetovažu dok je bio u vojsci, a kako mu se zaista sviđala, podijelio ju je i na društvenim mrežama. Tek tad je saznao da mu je zapravo dotična osoba tom prilikom na ruci istetovirala riječ „biskvit“ umjesto „snaga“.

Bez ikakve sumnje je da je htio propasti u zemlju kad je saznao do čega ga je dovelo njegovo neznanje, ali ipak, tad je već bilo prekasno da išta poduzme. Tetovaže se mogu ukloniti, ali je proces bolan i itekako skup, pa tako najvjerovatnije će on do kraja života nositi ovo znamenje na ruci.

Komentari