Notes160x600
Rollup
Test koji svima pogodi istinu: Samo držite kašiku na jeziku 60 sekundi i saznajte nešto bitno o svom zdravlju

Test koji svima pogodi istinu: Samo držite kašiku na jeziku 60 sekundi i saznajte nešto bitno o svom zdravlju

Bez ikakve sumnje je da bi naše zdravlje trebalo da bude ujedno i naš prioritet, ali je pomalo zabrinjavajuće koliko ljudi zapravo zanemaruju svoje tijelo sve dok nešto nije u redu s njim.

Da bismo natjerali ljude da više obraćaju pažnju na to kakvim načinom života žive i kakve su njihove navike, u današnjem članku vam donosimo jedan kratki test koji bi svako od nas trebao da obavi. Postoji jedan posve jednostavan trik koji može da vam pokaže da li ste zdravi, te u kakvom je stanju vaš organizam.

Ono što treba da uradite, jeste da uzmete neku običnu metalnu kašiku, te da je stavite na svoj jezik. Nakon što je kratko zadržite u tom položaju, kašiku stavite u običnu plastičnu vrećicu koju ćete poslije nekoliko minuta malo pregledati.

Ukoliko primjetite da se na toj kašiki sada nalaze neke mrlje, to može da upućuje da nešto nije kako treba sa vašom probavom, a ako su mrlje žute ili bijele boje, to je pak pokazatelj da štitna žlijezda ne funkcioniše onako kako bi trebalo. Isto tako bijeli tragovi mogu da upućuju na probleme sa disajnim putevima.

Ukoliko osjetite neki jači miris da se nalazi na žlici, te ako on miriše slatko, to može da upućuje na dijabetes, dok neugodni miris, koji podsjeća na trulež može da upućuje na probleme sa plućima. Amonijak pak, to jeste miris koji podsjeća na amonijak upućuje da biste trebali pregledati rad vaših bubrega, kako takve probleme niko od nas ne bi trebao da ignoriše i da zanemaruje.

Komentari