Notes160x600
Rollup
Svi koji imaju bolne zglobove i kosti bi trebali da znaju za ovo: Zamotajte nogu i samo sačekajte nekih sat vremena

Svi koji imaju bolne zglobove i kosti bi trebali da znaju za ovo: Zamotajte nogu i samo sačekajte nekih sat vremena

Mnogi se muče sa bolnim zglobovima koji im iz dana u dan stvaraju probleme kada je u pitanju obavljanje svakodnevnih obaveza.

Iako danas u modernom dobu imate toliko izbora kada je riječ o farmaceutskim preparatima koji mogu da ublaže bol, činjenica je da se sve više ljudi trudi da u što većoj mjeri izbjegavaju takve proizvode, nego da se prvo okušaju sa nekim prirodnim, sa alternativnim metodama prije nego probaju sa hemijom. Naravno, kada je riječ o ozbiljnijim oboljenjima, ne trebate riskirati, ali opet za neke probleme je zaista bolje da ne bježite odmah doktorima.

U današnjem članku vam govorimo o jednoj čudesnoj biljci, za koju se odavno zna da je jako korisna kada je u pitanju liječenje modrica i natečene kože. Riječ je o kupusu, koji je najefikasniji kada se koristi onaj organski uzgojen, za koji provjereno znate da nije prskan niti da je pokvaren ili izmijenjen na neki drugi način.

Sirovi kupus trebate konzumirati ukoliko imate problema sa mentalnim zdravljem, kao što su anksioznost, depresija, a pokazao se korisnim i kad je u pitanju loša krvna slika.

Mnogi koriste obloge od kupusa za rane, tako što list bez sredine i žila stave na kritično mjesto i da to sve povežu najbolje folijom tako da ostane fiksirano. Oblog se treba mijenjati barem tri puta u danu. Isto tako, za bolne zglobove mnogi uzmu list kupusa koji omekšaju koristeći mesni čekić, a onda to stave na zglob, fiksirajući ga gazom ili zavojem. Upala će ubrzo da popusti, a ovo možete praktikovati kad god vam se ukaže potreba.

Komentari