Notes160x600
Rollup
Sve što treba da uradite jeste da stavite crveni luk na svoj vrat: Sa ovim problemom se većina muči

Sve što treba da uradite jeste da stavite crveni luk na svoj vrat: Sa ovim problemom se većina muči

Svi su upoznati s tim da luk može da učini čuda za naš organizam, te da ima sposobnost da jako efikanso ubija bacile, bakterije i da čisti kožu kao nijedno drugo sredstvo.

Nedavno se na internetu pojavio jedan recept, koji se pripisuje uglednom ruskom liječniku, Knjazkinu, koji tvrdi da se crveni luk može iskoristiti kao lijek kada su u pitanju problemi sa štitnjačom. Ono što on preporučuje svim pacijentima, jeste da prije nego što odu na spavanje, da uzmu jednu glavicu crvenog luka, koju će prepoloviti, a zatim te polovine da iskoriste tako što će izmasirati vrat na području gdje se inače nalazi štitna žlijezda.

Iako vam možda na prvu zvuči odbojno da odete u krevet bez ispiranja vrata, to je najbolje rješenje, kako će sok iz luka da prodre kroz kožu, te će preko noći već da djeluje. Fosforna kiselina u našem krvotoku može da učini prava čuda, pa na tome počiva i ova metoda.

Kako god, osim što se preporučuje onima koji imaju problema sa štitnjačom, luk se može iskoristiti i kao alternativa kada je u pitanju ubijanje patogena kojim smo okruženi u svakodnevnom životu, a koji završe i u našem organizmu, te znaju uzrokovati brojne probleme.

Mnogi izbjegavaju luk zbog njegovoj opojnog mirisa, ali kada je u pitanju zdravlje, trebate se u svakom slučaju naučiti da trpite neke stvari, ukoliko one mogu da vam poboljšaju kvalitetu života koju živite. Ništa vas ne košta da isprobate trikove koje smo vam danas otkrili, a u svakom slučaju s nama podijelite i svoja iskustva.

Komentari