Notes160x600
Rollup
Svakog dana je jela čen bijelog luka: Pri prvom zalogaju je osjetila razliku, a onda je uslijedila reakcija cijelog organizma

Svakog dana je jela čen bijelog luka: Pri prvom zalogaju je osjetila razliku, a onda je uslijedila reakcija cijelog organizma

Nakon što je jedna novinarka, po imenu Tamara Pridžet, danima čitala o korisnim dejstvima bijelog luka, odlučila je da nedjelju dana konzumira ovu namirnicu svakog dana, te da otkrije kako će on da utječe na nju.

Svaki doktor i brojni forumi koji govore o prednostima zdrave ishrane će na sva usta da vam nahvale bijeli luk, te svi tvrde da je najbolje da se on unosi sirov. Upravo iz tih razloga ga je Tamara odlučila da unosi u tom obliku cijelu sedmicu, a ne može se baš reći da je imala divno iskustvo, te da joj se na kraju dogodilo čudo.

Prvi dan kada je jela izgrilovan bijeli luk, znala je da je to pomalo varanje, jer ga je pomiješala sa jagnjetinom, rižom, povrćem, ali je opet smatrala da je to dovoljno za prvi dan. Drugi dan je već legla u krevet kad se sjetila da je zaboravila taj dan da ga pojede. Vratila se da pojede čen bez ičega, a ubrzo poslije toga ju je stomak počeo da boli.

Sljedećih dana se najviše mučila sa užasnim zadahom kojeg nikako nije mogla da se riješi, a ubrzo je počela da primjećuje da je glava nesnosno boli svaki put kad pojede čen bijelog luka. Još jedna situacija koja je bila grozna, jeste obavljanje velike nužde, ali je znala da je to dokaz da je iz svog organizma izbacila tonu toksina.

Na kraju te sedmice, dok je Tamara očekivala da će se osjećati preporođeno, da će smršati ili da će njena koža da blista, ništa se od toga nije desilo, te je shvatila da bijeli luk za nju ostaje na meniju, ali samo kad ga se baš uželi.

Komentari