Notes160x600
Rollup
Svakodnevni život majke dvoje djece u ilustracijama: U njenim crtežima će se prepoznati svaki roditelj (Foto)

Svakodnevni život majke dvoje djece u ilustracijama: U njenim crtežima će se prepoznati svaki roditelj (Foto)

Jedna od najpopularnijih umjetnica na društvenim mrežama je Ruskinja, Maria Gorbunova koja svakog dana na svom Instagram profilu objavljuje brojne crteže na kojim prikazuje svoju „zanimljivu“ svakodnevnicu, te šta zapravo znači imati dvoje djece.

U ilustracijama ove umjetnice će se bez ikakve sumnje prepoznati mnoge majke, a nerijetko mi zanemarimo trud koji one ulažu da bi nas odgojile i da nas nauče kako da se brinemo o sebi. Naravno da i očevi igraju veliku ulogu, ali majčin dodir ništa ne može zamijenite. U današnjem članku vam donosimo neke od njenih ilustracija, poslije kojih ćete sigurno osjetiti potrebu da nazove svoju mamu i da joj kažete da je volite.

Maria ima običaj da uz svoje ilustracije postavlja i duhovite opise, pa je tako uz jednu ilustraciju napisala da su taj dan za jelo bile makarone, brokule i sok, a da se isto to nalazi i ispod njihovog stola u kuhinji. Evo kako izgleda ta ilustracija.

Jedna od njenih najpoznatijih ilustracija se tiče odlazaka u toalet, a u opisu je Maria napisala da je njen rekord koji može da provede sama iza zatvorenih vrata „čak“ pune tri minute. Nešto duže još nije uspjela da postigne.

Njen profil na Instagramu ima veliki broj pratitelja, a najveći dio njih su mame kojima je Marijin rad ustvari jedan vid utjehe da nije stvar u njima, te da zapravo one daju svoj maksimum, ali da je uloga roditelja itekako nezahvalna, te koliko god vam se činilo da su jedino vaša djeca nestašna, ustvari je ista situacija u svakoj porodici.

Komentari