Notes160x600
Rollup
Svako jutro biste ovo trebali da jedete: Riječ je o laganom receptu, a ubrzat će i varenje

Svako jutro biste ovo trebali da jedete: Riječ je o laganom receptu, a ubrzat će i varenje

U današnjem članku vam donosimo jedan recept, a u pitanju je obrok koji, ne samo da je izuzetno ukusan, nego je ujedno i tako zdrav da bi ga trebalo jesti svako jutro, ako želite dobro sebi i svom organizmu. Naime, namirnice koje se koriste za pripremu istog su dobre za sprečavanje brojnih bolesti koje bi mogle da oslabe vaše tijelo, a opet je riječ o tako jednostavnom jelu da je šteta da ga ne spremate s vremena na vrijeme.

Za pripremu su vam potrebni 150 grama kukuruznog brašna, najbolje onog domaćeg, 200 grama pšeničnog  griza, jedan decilitar ulja, tri jajeta, mala kašika soli, 300 grama mladog kravijeg sira, dva decilitra kiselog mlijeka ili jogurta, domaći kajmak, kao i prašak za pecivo.

Pošto je riječ o obroku koji se brzo priprema, čim krenete sa pripremom, slobodno odmah uključite svoju rernu na 200 stepeni, da se zagrije na vrijeme. U dubljoj posudi umutite jaja, pa u to dodajte ulje i jorgut. Najbolje bi bilo kada bi sastojke sjedinili mikserom, a zatim u nju dodali griz, brašno i prašak za pecivo.

Zatim je potrebno da, kada smjesa postane homogena, dodate i sir, pa opet to sve izmiješate. U tepsiju koju ste prethodno nauljili i zagrijali u rerni istresite smjesu. Pecite sve dok smjesa ne porumeni po vašoj želji, mada ne trebate pretjerivati sa pečenjem, jer brzo može da izgori. Kada bude gotovo, po želji možete da dodate kajmaka, a i sira i da uživate u svom ukusnom, a prije svega zdravom i hranjivom doručku.

Komentari

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.