Notes160x600
Rollup
Svaki dan ovo jedete, a polako vam uništava moždane ćelije: Riješite se ovih namirnica i odmah ćete se osjećati bolje

Svaki dan ovo jedete, a polako vam uništava moždane ćelije: Riješite se ovih namirnica i odmah ćete se osjećati bolje

Razne su namirnice koje loše utječu na naš mozak, a da ponekad nismo ni svjesni kakvi su efekti te hrane koju konzumiramo, te jednostavno nastavljamo sa tim svojim navikama koje ni u blagoj mjeri nisu dobre za nas.

Još jedna činjenica jeste da postoji i mnogo drugačijih namirnica za koje bi bilo dobro da ih što češće unosimo u organizam, a tu spadaju ujedo i lješnjaci, bademi, mrkva, riba i slične namirnice za koje svi znaju da su zdrave, ali nisu baš upućeni povodom čega sve je dobro da to konzumiraju. U današnjem članku vam striktno govorimo o namirnicama koje su korisne za funkcionisanje vašeg mozga, ali naravno, i za cijelo zdravlje u globalu.

Na drugoj strani, na strani štetnih namirnica za vaše moždane ćelije se nalaze sve vrste vještačkih zaslađivača koje se plasiraju na tržištu i kojima su najviše djeca izložena, iako i odrasle osobe koriste razna slatka pića koja su posebno štetna za njih. Svi ovi aditivi dodatno utječu na nstvaranje rizika za razvoj djabetesa, a isto tako povećavaju šansu da obolite od Alchajmerove bolesti.

Isto tako, ako želite da što duže budete zdravi i da se osjećate dobro, onda biste trebali da izbjegavate i hranu kao što su čips, krekeri, kokice i silna masna slana peciva koja mnogi jedu svakog dana izvan kuće, na poslu, u školi i slično, nesvjesni koliko im to škodi. Trudite se da napravite neku promjenu jer se to u svakom slučaju isplati. Podijelite i svoje neke savjete s nama, rado bismo ih čuli!

Komentari