Notes160x600
Rollup
Suze ove djevojčice migrantkinje su sramota cijelog svijeta: Djeca su dobila obilan obrok, a nju su ponizili i dali joj ostatke

Suze ove djevojčice migrantkinje su sramota cijelog svijeta: Djeca su dobila obilan obrok, a nju su ponizili i dali joj ostatke

Cijelu Europu u posljednjih godinu dana trese najgora imigrantska kriza dosad, a čak se i na našim prostorima ovih dana nalazi dosta imigranata koji jednostavno traže način da ponovo započnu svoj normalni život, a jako često stižu u nove gradove bez dinara u džepu.

U ovakvim situacijama se zapravo najbolje vidi ko ima srca i kome je stalo da se pomogne ljudima koji su imali u životu manje sreće od nas, a ko pak pripada onoj skupini koja će pomoći nekome samo ako će se o tome pričati na sva usta. To nije dobro djelo, nego pokušaj da privučemo pažnju na sebe, a to je puno češće od iskrene želje da se učini nešto dobro za drugoga.

Nedavno je tako cijela Italija pričala o slučaju kada su jednoj djevojčici koja se sa roditeljima imigrantima doselila u jedno manje mjesto po imenu Minerba, u blizini Verone, u školskoj kantini dali jadan obrok umjesto onog koji su dali svakom drugom djetetu.

Način na koji su je učinili drugačijom u očima druge djece ju je rastužio, a nije prošlo dugo prije nego je cijela Italija pričala o ovom događaju, a nisu mogli da shvate kako je to neko mogao da uradi djetetu.

Kasnije se jedan italijanski fudbaler javio da finansijski pomogne toj djevojčici i njenoj porodici, a opet bilo je i onih kojima se to činilo posve korektnim, s obzirom da drugi roditelji plaćaju obroke svojoj djeci, pa nema razloga da je ova djevojčica mogla dobiti isti obrok. To je više naljutilo sve stanovnike ovog grada, a rado bismo čuli vaše mišljenje?

Komentari