Notes160x600
Rollup
Stvari koje se zauvijek mijenjaju nakon što nas napuste roditelji: Poslije ovoga ćete shvatiti koliko je porodica važna

Stvari koje se zauvijek mijenjaju nakon što nas napuste roditelji: Poslije ovoga ćete shvatiti koliko je porodica važna

Ponekad nismo ni svjesni da su i naši roditelji potpuno obični ljudi koji imaju svoje mane i svoje slabosti.

Tokom cijelog života živimo u uvjerenju da su naši roditelji nepobjedivi, te tek kad se odselimo iz porodičnog gnijezda shvatimo koliko nam je njihova podrška zapravo značila i koliko je bilo lakše dok smo znali da nas kući čeka neko ko će nas saslušati i savjetovati nas bez obzira u kakvoj smo se situaciji u životu našli.

Ipak, ni roditelji nisu imuni na vrijeme, a kada nas napuštaju roditelji promijeni se mnogo stvari u životu jednog djeteta. Poslije toliko godina, konačno postanete svjesni važnosti vaše porodice. Nemoguće je da vas iko kasnije voli kao što vas vole vaši roditelji. Taj gubitak je zaista teško preboliti, te dok su živi vaši roditelji, čini vam se kao da možete pobjediti svaku prepreku, a kad više nema njih, teret je mnogo teži.

Nakon što izgubite svoje roditelje, odjednom shvatite koliko se ostali žale na svoju porodicu i to počinje da vas nervira jer nisu svjesni da biste vi dali sve samo da još jednom zagrlite i poljubite svoje roditelje. Jedina bol koja nikad neće nestati jeste upravo bol zbog gubitka roditelja, a najviše vam nedostaju kad ste najsretniji u životu, jer ne možete više s njima da podijelite tu sreću.

Još nešto što posebno zna da izazove bol nakon gubitka roditelja jeste što se uvijek pitate zašto vaša djeca nikad neće imati priliku da upoznaju svog djeda i svoju baku, a znate da bi ih oni voljeli svim svojim srcem, baš kao što su i vas cijelog svog života.

Komentari