Notes160x600
Rollup
Stižu nam snijeg i minusi: Meteorolozi najavljuju da zima zadaje posljednji udarac ove godine

Stižu nam snijeg i minusi: Meteorolozi najavljuju da zima zadaje posljednji udarac ove godine

Iako su se svi obradovali lijepom vremenu i suncu, nedavna promjena nam je dokazala da smo se previše rano počeli veseliti.

Što se tiče srijede, možete očekivati oblačan dan, a dok će se ujutru temperature kretati između -6 i 1 stepen Celzijusovih, najviša dnevna se može očekivati između 6 i 12 stepeni, što je itekako toplo u odnosu na sve ono što se očekuje da će pokucati na naša vrata u sljedećem periodu, iako smo se svi obradovali da ćemo imati sunčan i ugodan mart. Izgleda da je zima imala nešto drugačije planove od nas, a evo šta nas sve čeka u narednim danima.

Naime, kako prenosi Novi.ba, u nastavku marta, prosječna temperatura na području Bosne i Hercegovine će se spustiti i za više od deset stepeni Celzijusovih, što znači da će nam se vratiti i minusi, ali i mraz u ranim jutarnjim satima. Što se tiče juga naše zemlje, tu će se mučiti samo sa kišom, dok će u ostalim krajevima Bosne da pada susnježica i snijeg.

Što se tiče vikenda koji je pred nama, očekuju se stabilnije vremenske prilike, ali će svejedno temperature u toku dana maksimalno ići do jedanaest stepeni Celzijusovih, iako u petak možete da očekujete nešto toplije vrijeme u odnosu na ostale dane u sedmici.  

Odmah onda početkom narednog tjedna, slijedi nam još jedna promjena vremena, uz kišu i snijeg, te će te najavljivane padavine po tvrdnjavama meteorologa da budu znatno oblinije sredinom sedmice između 18. I 25. marta nego što je dosad bio slučaj u našoj zemlji.

Komentari