Notes160x600
Rollup
Starinski napitak koji je spas za svaku bolest: Obnovit će vaše tijelo

Starinski napitak koji je spas za svaku bolest: Obnovit će vaše tijelo

Pri proizvodnji sira, nus proizvod koji nastaje, a koji se pokazao kao zdrav za naše tijelo, za zdravlje jetre, želuca, kao i dobar saveznik ako pokušavate smršati, jeste surutka. U prošlosti su bake naših baka ovo redovno koristile kao lijek, jer su bile svjesne dejstava koje surutka ima na naš organizam. Ovo je ubjedljivo najbolji prirodni lijek za jetru, uključujući i probleme sa masnom jetrom, oštećenjima koja se javljaju poslije virusnih oboljenja kao što je žutica ili hepatitis, te pomaže i pri jetir koja je opterećena pretjeranom konzumacijom alkohola.

Od ključnog je značaja, da surutku koristite redovno i da budete uporni oko primjene ovog lijeka, te da u svakom slučaju promijenite svoje navike u ishrani koje su dovele do problema koje pokušavate da riješite. Poželjno je da surutku koristite u kombinaciji sa mladim sirom, kako se tad postižu najbolji efekti.

Zbog mnoštva proteina, surutka može da pomogne i pri mršavljenju, te ćete uz nju da povećate svoju mišićnu masu, te će vam uz malu količina kalorija dati osjećaj sitosti. Najvrijedniji sastojci u surutci su vitamini B i E, kao i mliječni šećeri i minerali. Ovaj napitak je idealan i za osobe koje se nalaze pod stresom, jer izaziva lučenje seratonina, koji će najčešće naziva i hormonom sreće.

Istraživanja koja su proučavala ovaj proizvod su pokazala da se u surutci nalaze i laktoferini i imunoglobulini koji zapravo igraju značajnu ulogu kada je riječ o sprečavanju brojnih upala koje se mogu javiti u organizmu, a koje su pak jedne od najčešćih uzroka kardiovaskularnih oboljenja.

Komentari