Notes160x600
Rollup
Starac koji je klanjao na mostu i osvojio srca širom BiH ima tužnu životnu priču: Poslije svega ima samo jednu želju, a svi žele da mu je ostvare (Foto)

Starac koji je klanjao na mostu i osvojio srca širom BiH ima tužnu životnu priču: Poslije svega ima samo jednu želju, a svi žele da mu je ostvare (Foto)

Nedavno je cijeli region bio oduševljen nakon što su se na društvenim mrežama pojavila fotografije jednog dede po imenu Osman, koji je snimljen u zeničkom naselju Blatuša, gdje je na mostu obavljao vjerske dužnosti.

Naime, stanovnici ovog mjesta dedu Osmana znaju kao uličnog prodavača, koji sebi već godinama na taj način obezbjeđuje egzistenciju, te je na ulici svakog dana, bez obzira na to kako se osjeća, kako njegovo zdravstveno stanje i nije baš najbolje. Ipak, još jedna stvar koja je karakteristična za ovog starca koji je oduševio region, jeste da on molitvu nikad ne propušta.

Čim se začuje poziv sa džamije, ezan, dedo Osman ostavlja sve ono što je dotad radio i kreće prema džamiji. Tako je nedavno bio na Jalijskom mostu u Zenici, kada se ezan oglasio, a on je odlučio da namaz obavi upravo tu. Većina ljudi koji su tu prolazili, zastali su u čudu, ali je mnogo njih bilo zaista oduševljeno primjerom koji je dedo Osman davao svima ostalima.

Upravo iz tog razloga su stanovnici odlučili da pokušaju da Osmanu ispune njegovu najveću želju, a to je da obavi umru, da posjeti Mekku i Medinu, sveta mjesta za svakog muslimana. Pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava, a više o istoj možete pronaći na portalu Tuzlanski, odakle i prenosimo ovu vijest.

Kako god, stanovnici su odlučni da ukoliko ne prikupe dovoljno sredstava za umru, da barem dedi Osmanu finansijski pomognu kada je u pitanju njegov život, jer je bez ikakve sumnje da mu je svaka marka dobro došla, jer uslovi u kojima živi zaista nisu ni blizu idealnih.

Komentari