Notes160x600
Rollup
Srpkinja koja je uspjela da nasmije cijeli region: Prošle godine joj je suprug kupio poklon nakon 20 godina, a ove je opet bijesna zbog iznenađenja

Srpkinja koja je uspjela da nasmije cijeli region: Prošle godine joj je suprug kupio poklon nakon 20 godina, a ove je opet bijesna zbog iznenađenja

Nedavno smo podijelili priču o jednoj majci koja za 20 godina, od svog muža, a ni od svoje trojice sinova nikad ništa nije dobila za Osmi mart.

Iako je dolazila iz porodice gdje se taj praznik obilježavao nekim sitnicama i znacima pažnje, nikad se nije pretjerano bunila što njeni momci nemaju taj običaj, kako je bila svjesna da je jednog od njih sama izabrala, a da je ostale ona odgojila. Ipak, prošle godine je gazda njenog muža doslovno natjerao njenog supruga da se ni u kom slučaju ne vraća kući praznih ruku, što je oborilo njegovu ženu s nogu.

Ipak, ove godine, ova ista dama se dvoumila šta će je dočekati, jer je bila svjesna da je njen muž promijenio posao, da mu se poslodavac promijenio, ali da zna da ona čeka da vidi šta će on ili neki od njenih sinova učiniti.

Ujutru je sve išlo kao i inače, a predvečer, kad se vratila kući, nije bila pretjerano iznenađena kad je vidjela da nema nikakvog poklona za nju te godine. Ipak, njen muž, koji je izgledao itekako nervozan i pod pritiskom, otkrio joj je da je pokupio veš sa štrika, te da ga je ostavio u spavaćoj sobi.

Taj banalan gest je nasmijao do suza njegovu suprugu, kojoj je bilo nepojmljivo da neko može takav gest da shvati kao znak pažnje i ljubavi, ali opet, prihvatila je barem to kao poklon za taj famozni dan žena, koji je u njenu čast i u čast svih drugih majki i supruga.

Komentari