Notes160x600
Rollup
Sredstvo koje je efikasnije i jače od hlora: Poslije ovoga više nikad nećete ribati svoje kupatilo

Sredstvo koje je efikasnije i jače od hlora: Poslije ovoga više nikad nećete ribati svoje kupatilo

U današnjem članku vam donosimo kako da napravite sredstvo koje će postati vaš najbolji saveznik u borbi protiv tvrdokornih mrlja.

Ono što vam je potrebno jeste jedna šolja bijelog sirćeta, jedna šolja tečnog sapuna, krpa koju ćete koristiti i flaša sa prskalicom sa kojom ćete najednostavnije da nanosite ovo sredstvo na kritične površine u svom domu, a najviše ćete ovo sredstvo koristiti u kupaonici, to je bez ikakve sumnje.

Riječ je o jednostavnom receptu za koji je potrebno samo da zagrijete obično sirće na tri minute, te da ga naspete u sprej bocu. U to ćete dodati tečni sapun, a sve ćete zajedno dobro da promiješate. Mješavinu nanesite na područja koja su ugrožena, te ostavite da djeluje barem koju minutu. Poslije toga, sve što treba da učinite jeste da običnom krpom za čišćenje prebrišete ove površine.

Sigurni smo da ćete se i vi složiti da je riječ o jednostavnom receptu i jednostavnoj pripremi, a rezultati će da vas oduševe čim prvi put isprobate ovaj trik. Domaćice širom svijeta ga dugo već koriste, ali je tek nedavno počeo da kruži i društvenim mrežama, na stranicama gdje ljudi i inače razmjenjuju trikove koji vam znatno mogu da olakšaju svakodnevne obaveze. U komentarima ćete sigurno naći veliki broj pozitivnih iskustava, pa zbog toga ništa vas ne košta da ga i vi isprobate.

Sirće je inače poznato kao namirnica koja se može iskoristiti u brojne svrhe, a i u mnogim drugim receptima se može koristiti kao sredstvo za čišćenje, koje će napraviti veliku razliku, to je bez ikakve sumnje.

Komentari