Notes160x600
Rollup
Snimak koji je postao hit na internetu: U centru Stuttgarta Srbi i Bosanci napravili nešto za pamćenje (Video)

Snimak koji je postao hit na internetu: U centru Stuttgarta Srbi i Bosanci napravili nešto za pamćenje (Video)

Kada je riječ o Balkancima, koji se sve češće sele u inostranstvo zbog boljih životnih standarda i mogućnosti, nešto što je sigurno potvrđeno za njih, jeste da se znaju zabaviti.

To su dokazali i članovi jednog brojnih kulturnih društava iz gradova Basel, Mannheim, kao i „Zlatni ljiljani“, a koje inače ima svoje sjediše u Kolnu. Oni su odlučili da naprave pravi spektakl za sve prolaznike koji su se u to vrijeme zadesili na trgu Stuttgarta, a nije veliko čudo ni što su se ubrzo snimci počeli da dijele na svakoj društvenoj mreži, a komentari počeli da dolaze sa svih strana, naravno, najviše sa Balkana.

Zaigrali su se mnogi plesovi, a folklorne sekcije su ostavljale bez daha i one koji to prvi put u životu vide, kao i one koji su to do tad gledali mnogo puta, a opet im se srce zagrijalo kad su na ulicama tuđeg grada ugledali nešto što pripada samo njima.

Vjerujemo da su to mišljenje dijelili mnogi, kako su gromoglasni aplauzi ispratili učesnike, koji su napravili nešto što se zaista ne viđa svaki dan sa svojim izvedbama igre „Sandžak“, „Kosovo“, „Pokraj stare bašče“, „Igre vareške tradicije“ i još mnogo toga u čemu su prolaznici mogli da uživaju.

U nastavku vam donosimo video prilog o kojem su svi pričali u posljednjih nekoliko dana, a kada vidite kako je to otprilike izgledalo i kakva je atmosfera vladala na ovom okupljanju, i vama će biti jasno zbog čega su se baš svi ovim toliko uspjeli da oduševe. O čemu se radi, pogledajte na linku ispod.

https://i.rmbl.ws/s8/2/z/4/J/U/z4JUa.baa.1.mp4?b=0&u=hzsn

Komentari