Notes160x600
Rollup
Smrt Bruce Leeja riješena nakon 45 godina: Svi su se pitali da li je otrovan

Smrt Bruce Leeja riješena nakon 45 godina: Svi su se pitali da li je otrovan

1973. godine, legenda borilačkih vještina i jedna od najpoznatijih holivudskih zvijezda svih vremena, Bruce Lee je preminuo sa samo 32 godine, što je šokiralo svijet. Dok je kao službeni uzrok smrti naveden moždani edem, koji je možda bio uzrokovan osjetljivošću na lijek, tačnije na meprobamat koji se nalazio u istom, brojni teoretičari zavjera su godinama naslućivali da li se tu radilo o nekom drugom scenariju, te da li je Lee zapravo bio ubijen.

Mnogi misle da je Lee možda preminuo i od toplinskog udara, kako se 10 sedmica prije nego što je preminuo srušio iz istog razloga kada se u maju ušetao na set za snimanje, a kako su klime bile isključene, izgubio je svijet. Potvrđeno je da je njegova smrt bila uzrokovana otjecanjem mozga na sastojak iz lijeka po imenu Equagesic, ali ipak, američki novinar Matthew Polly, koji je proveo godine istraživajući smrt ove legende, smatra da je ipak preminuo zbog toplinskog udara.

Posljednja koja ga je vidjela život bila je Pei, za koju se smatra da je bila njegova ljubavnica, iako je Bruce Lee bio u braku. Ona je bila ta koja mu je dala Equagesic kada se požalio na glavobolju, a činjenica da je pronađen mrtav u krevetu druge žene nije pretjerano pomogla njegovoj supruzi koja je ostala udovica.

O njegovom životu se malo toga znalo, pa nije ni čudo što se za Leeja govorilo da je imao još afera, koje je krio od svih, pa i od svoje supruge s kojom je ostao u braku do kraja života.

Komentari