Notes160x600
Rollup
Skinite temperaturu svom djetetu za manje od pet minuta: Jednostavna metoda koju odmah trebate zapisati

Skinite temperaturu svom djetetu za manje od pet minuta: Jednostavna metoda koju odmah trebate zapisati

Nažalost, visoka temperatura često zna da bude jako opasna za malu djecu, kako njihov imunološki sistem nije ni približno jak kao što je slučaj sa odraslim osobama.

U narodu, kako se to kaže, postoji pregršt savjeta kako da se djeci što prije snizi temperatura, a u današnjem članku vam donosimo neke od onih koji zapravo imaju smisla i koje možete iskoristiti da svom djetetu pomognete za manje od pet minuta, samo ako pravilno budete iskorištavali ove metode.

Prva na listi jeste topla kupka, kako se tokom kupanja voda isparava iz naše kože, a na taj način će polako i da se snizi tjelesna temperatura kod djeteta. Ne preporučuje se hladna voda, kako tada možete da postignete upravo suprotan efekat od željenog, te da se temperatura vašeg djeteta još više počne povećavati.

Još jedan od prastarih recepata uključuje i krompir. Naime, ono što su radile naše bake, jeste da djeci u čarape stavljaju svježe ribani krompir koji na taj način „izvlači“ temperaturu, to jest oduzima toplotu od tijela i na taj način djeluje kao sredstvo za regulacije tjelesne temperature.

U nastavku vam donosimo video prilog u kojem ćete moći još da saznate o tome koji su to načini na koji možete da u pojedinim situacijama snizite temperaturu tijela, a bez ikakve sumnje je da je ovo nešto što bi svako trebao da zna, bilo da ima svoje dijete ili ne, kako nikad ne znate kada vam ovakve stvari mogu biti od koristi i mogu vam poslužiti da nekome pomognete. Evo o čemu se radi.

Komentari