Notes160x600
Rollup
Sirup koji će odmah da zaustavi i najgori kašalj: Lijek se krije u vašoj kuhinji

Sirup koji će odmah da zaustavi i najgori kašalj: Lijek se krije u vašoj kuhinji

Kada je riječ o ovom dijelu godine, neprijatan i bolan kašalj nije rijetka pojava, a mnogi ni ne znaju da se najbolji lijek za ovo krije u svakoj kuhinji.

Za razliku od brojnih drugih prirodnih lijekova, ovaj je poseban po tome što će se svi složiti da je jako ukusan, kako mu lovor daje poseban ukus i ton slatkoće i gorčine, dok mu limun doda posebnost kiselosti, koju će šećer da neutrališe, pa ćete tako samo uživati dok budete pili ovaj čudotvorni napitak za koji zaista malo ljudi zna.

Sastojci

  • 2.5 dcl vode
  • 6 listova lovora
  • 6 kašika šećera (po mogućnosti, najbolje bi bilo da bude smeđi šećer)
  • 1 limun

Priprema

Nakon što ste nabavili sve potrebne sastojke, u jednoj posudi prokuhajte vodu, a zatim tu dodajte lovor i ostavite ga u vodi poklopljenog barem nekih 6 do 10 minuta. Nakon toga, iz vode izvadite listove lovora, sipajte ga u posudu u kojoj planirate pripremati sirup, a onda umiješajte šećer i iscijedite cijeli limun u to. Promiješajte dobro, sve dok se šećer u potpunosti ne otopi i vaš sirup je spreman.

 Nekoliko puta dnevno uzimajte po malu kašiku ove smjese, a prvih dana, kada vam se javljaju intenzivni napadi kašlja, slobodno možete uzimati po malu kašiku sirupa svaki put kada vam se kašalj javi. Osjetit ćete odmah olakšanje, a nakon nekoliko dana korištenja ove smjese, bit ćete oduševljeni rezultatima i kašalj se vas pustiti na miru. Ipak, ako potraje, slobodno možete koristiti smjesu koliko god dugo vam bude trebalo trenutačno olakšanje.

Komentari