Notes160x600
Rollup
Riješite se nadutosti i gasova: Jedna kašika ovoga svakog dana i imat ćete zdravu probavu

Riješite se nadutosti i gasova: Jedna kašika ovoga svakog dana i imat ćete zdravu probavu

Veliki broj ljudi se skoro svakog dana muči sa nadutim stomakom, a da nisu ni svjesni da se ovog problema mogu riješiti na lak i jeftin način, a sve što im treba jeste napitak koji mogu napraviti odmah u svojoj kuhinji.

Rješenje za ovaj problem se krije u jabukovom sirćetu, koje između ostalih korisnih sastojaka, ima u sebi i pektin i digestivne enzime koji su itekako dobri za vaš probavni sistem, za zdravo varenje, te za rad vrijeva. Pektin je inače skrob koji je zadužen da podstiče rad dobrih bakterija u vašim crijevima, a pomaže i da se hrana pravilno razloži u toku procesa varenja. Digestivni enzimi su pak bitni za proizvodnju stomačne kiseline, koja također u velikoj mjeri podstiče varenje u organizmu.

Ukoliko ste i vi iskusili stomače tegobe, te ako često imate problema sa nadutim stomakom ili ako vas muče gasovi, onda pomiješajte dvije kašike jabukovog sirćeta u jednoj čaši vrele vode. Dobit ćete napitak koji možete da konzumirate svakog dana, ali i onda kad imate mučnine ove vrste.

Stručnjaci ističu da nadutost koja je uzrokovana i trovanjem hrane, također može da riješi jabukovo sirće, ali ukoliko ste u prošlosti imali ozbiljnijih  problema ove vrste, onda se svakako prije nego što počnete redovno da konzumirate ovaj napitak, konsultujte i sa svojim porodičnim liječnikom, za svaki slučaj.

Ipak, šanse da vam pomogne su mnogo veće nego da dođe do nekih kontraefekata. Riječ je o jeftinom receptu, što je još jedan dodatni razlog što je baš ovaj tako popularan na internetu i raznim formumima.

Komentari