Notes160x600
Rollup
Riječi Davidove majke kidaju dušu, ne zna da li će preživjeti: Još jednom mora da sahrani svog sina

Riječi Davidove majke kidaju dušu, ne zna da li će preživjeti: Još jednom mora da sahrani svog sina

Slučaj David Dragičević već nepunih godinu dana šokira javnost širom regiona, a protesti grupe „Pravda za Davida“ već dugi niz mjeseci zahtjevaju odgovor na potpuno jednostavno pitanju; ko je oduzeo život ovom mladom momku, ali i drugoj djeci?

U zadnjih nekoliko mjeseci, otkako je ovaj slučaj privukao veliku pažnju javnosti, u centar pozornosti su se doveli i Davidovi roditelji, Suzana i Davor, a mnogi tvrde da se sve to pretvorila u političku krizu za vlast u Republici Srpskoj. Roditelji ipak tvrde da ih politika ne interesuje, nego da samo žele da odgovorni budu dovedeni pred lice pravde, bez obzira na njihov status i na to koliko su moćni u društvu.

Nedavno su Davidovi roditelji odlučili da žele da ekshumiraju tijelo svog sina, te da mu dopuste da vječno počiva u jednom austrijskom mjestu, Wiener Neustadt, koje se nalazi u blizini Beča.

Povodom tih događanja, njegova majka, Suzana je slomljena, a u izjavi za medije, na pitanje kako se osjeća povodom toga što mora učiniti, odgovorila je da se to ne može riječima opisati, te da se svako treba staviti na njeno mjesto, na mjesto jedne majke, te da zamisli kako bi se on u tom trenutku osjećao da se zadesi u ovakvim nesretnim okolnostima kao što je to slučaj sa porodicom Davida Dragičevića.

Što se tiče običnih građana, oni se nadaju da će jednog dana Davidovo ubistvo konačno da bude rasvijetljeno, te da će tom momku biti pružena pravda koju zaslužuje svaki čovjek, pa tako i on, a i njegova porodica.

Komentari