Notes160x600
Rollup
Recept koji je i dermatologe ostavio bez riječi: Na ožiljke i mrlje samo nanesite ovu smjesu

Recept koji je i dermatologe ostavio bez riječi: Na ožiljke i mrlje samo nanesite ovu smjesu

Ukoliko ste nekad istraživali recepte za prirodno uklanjanje ožiljaka od bubuljica na licu, sigurno ste se uvjerili da ih postoji jako puno, a i sasvim je logično da svi ti recepti neće djelovati na svim tipovima kože. Upravo iz tih razloga, mnogo onih koji su skeptični oko alternativnih metoda i toga koliko su iste efikasne se redovno odlučuje da se odmah obrati liječnicima i da traži spas u vidu farmaceutskih preparata. Ipak, to nije uvijek neophodno, a mi vam u današnjem članku donosimo jedan krajnje uspješan recept za koji su mnogi potvrdili da je pokazao nevjerovatne rezultate.

Sastojci koji su vam neophodni su mala kašika prirodnog meda, jedna kašika cimeta, mala kašika soka od limuna, jedna kašika mljevenog muškatnog oraščića. Sve ovo ćete da pomiješate u jednoj posudi, a slobodno možete dodati još više meda od preporučene količine, ukoliko imate osjetljiviju kožu. Smjesta treba da bude dovoljno gusta da je možete nanijeti na svoju kožu, te ostaviti da djeluje barem nekih 10 minuta.

Nakon što prođe 10 minuta, isperite smjesu i lice sa običnom, toplom vodom, te možete nanijeti neku hidratantnu kremu kojom ćete spriječiti da vam maska isuši lice. Obavezno stavljajte smjesu samo na kritična i ugrožena mjesta na svom licu, a nikako na cijelo lice.

Mnogi koji su isprobali ovu metodu bili su prezadovoljni,  a prvi rezultati se primjete nakon samo nekoliko dana korištenja. Poslije par sedmica redovnog korištenja, ožiljci bi trebali u potpunosti da se povuku sa vašeg lica, te da vaša koža ponovo bude blistava i sjajna.

Komentari