Notes160x600
Rollup
Razlozi zbog kojih bi svi trebali da redovno jedu ovu namirnicu: Muškarci koji jedu češnjak su ženama privlačniji

Razlozi zbog kojih bi svi trebali da redovno jedu ovu namirnicu: Muškarci koji jedu češnjak su ženama privlačniji

Češnjak bi trebao biti među obaveznim namirnicama na vašem stolu, bez obzira na njegov neugodan miris.

Mnogi izbjegavaju češnjak iz razloga što je njen miris teško otkloniti, ali ipak, s obzirom na to kakva čuda on čini našem organizmu, češnjak treba da redovito uključite u svoju prehranu. U današnjem članku vam donosimo neke razloge zbog kojih ćete se možda predomisliti oko ove namirnice

Bit ćete privlačniji

Iako mnogi misle da vrijedi baš suprotno, nedavne studije su pokazale da žene polude za tjelesnim mirisom muškarca koji je jeo češnjak, ali 12 sati prije nego ode na spoj, te najviše uzmite dva češnja, kako ne biste otjerali svoju potencijalnu partnericu.

Imunološki sistem

Od davnina su ljudi vjerovali u moć češnjaka tokom sezona prehlada i gripa, a to su raznim istraživanjima kasnije potvrdili i naučnici.

Krvni pritisak

Ukoliko imate visok krvni pritisak, obavezno trebate uključiti češnjak u svoju redovnu ishranu, kako on širi žile i smanjuje pritisak u vašim arterijama. Zajedno sa visokim pritiskom, nestat će i glavobolje, kao i opterećenje srca.

Pamćenje

U češnjaku se nalaze brojne komponente koje sprečavaju starenje mozga, a preporučuje se da ga konzumiraju starije osobe kako bi smanjile rizik od obolijevanja od Alchajmerove bolesti, dok će mladima pomoći da poboljšaju svoje pamćenje i da povećaju produktivnost mozga.

Ljepša kosa i koža

Češnjak potiče rast kose, pa će tako ona da bude znatno gušća, a trebate da primjeniti na korijen svoje kose. Možete kupiti brojna ulja za kosu u apotekama, koja su bez neugodnog mirisa. Također, on potiče proizvodnju prirodnog elastina i kolagena, pa će i vaša koža da bude ljepša.  

Komentari