Notes160x600
Rollup
Putujete li večereras na odmor ovo su informacije koje će vam koristiti

Putujete li večereras na odmor ovo su informacije koje će vam koristiti

Ukoliko večeras krećete na put vozite polako, budite oprezni, mislite na sebe, ali i na druge učesnike u saobraćaju. Vežite se, obavezno.

Prema dostupnim informacijama, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraćaj se odvija nesmetano, bez vanrednih ograničenja, međutim, frekvencija vozila je povećana zbog odlaska na ljetovanje.

Zbog kiše i vjetra učestali su odroni kamenja na kolovoz pa savjetujemo oprezniju vožnju. Osim toga, apelujemo da obavezno držite odstojanje između vozila i da izbjegavate preticanja.

Na graničnom prelazu Doljani na ulazu u BIH čeka se oko sat vremena, a na izlazu 30 minuta. Na graničnom prelazu Velika Kladuša na izlazu iz BIH čeka se oko sat vremena. Na prelazima Gabela Polje, Bijača, Prisika i Izačić na ulazu u BIH čeka se oko 30 minuta.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Donja Gradina na izlazu iz BIH čeka se oko 30 minuta. Povremeno je pojačan promet vozila i na oba granična prelaza kod Neuma (Neum I i Neum II). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su nešto kraća.

Meteorolozi najavljuju prestanak padavina u noći sa nedjelje na ponedjeljak, tako da kiša neće otežavati vožnju, a temperatura će vam prijati. Ukoliko idete na duži put, obavezno pravite kraće pauze.

Komentari