Notes160x600
Rollup
Prvo su njene sestre “otputovale”: Ispovijest djevojke koju su udali sa 15 godina

Prvo su njene sestre “otputovale”: Ispovijest djevojke koju su udali sa 15 godina

U posljednjih nekoliko dana, svi pričaju o ispovijesti jedne djevojke po imenu Jasmin Koenig, koja je rođena u Čikagu iako su njeni roditelji zapravo iz Palestine. Otac joj je preminuo dok je ona još bila mala djevojčica, a odrasla je sa majkom i sa svoje dvije sestre. Ipak, sa šest godina je ostala sama sa bakom i mamom jer su njene sestre „otputovale“ u Palestinu.

Jasmin je priznala da je i tad sumnjala da je to zbog toga što se njena najstarija sestra, koja je uvijek bila buntovnica, u to vrijeme viđala sa nekim mladićem, a nije ni sanjala da će se isto desiti i njoj nakon što se prvi put zaljubila. Poslije svađa sa majkom, i ona se preselila u Palestinu da bi je tamo udali za starijeg muškarca, iako se ona tome protivila.

Ipak, ona nije odlučila da se na tome zaustavi, pa je nazvala ambasadu i tražila utočište, koje je i dobila. Na suđenju se morala boriti kako bi se odvojila od svoje majke koja ju je udala za potpunog stranca, a onda je bila u raznim hraniteljskim porodicama dok je nisu usvojili Keri i Marvin, koji su imali još dva tinejdžera u tom periodu koji su imali smetnje u razvoju. Posljednji put kad je vidjela svoju majku bilo je kad je Keri otišla s njom po neke fotografije kad je Jasmin bila dijete.

Danas, ona se sprema da upiše fakultet i još uvijek živi sa svojom porodicom, te je sretna jer konačno ima slobodu da bira put koji želi, da bira čime će se baviti i s kime će provesti svoj život.

Komentari