Notes160x600
Rollup
Proljeće nam još neće stići: Prognoza za ono što nas čeka u narednim danima vam se neće dopasti

Proljeće nam još neće stići: Prognoza za ono što nas čeka u narednim danima vam se neće dopasti

Činjenica je da se svi mi trenutno potajno nadamo da je barem hladnije vrijeme sada već iza nas, te da ćemo se u budućih nekoliko dana barem malo ugrijati.

Ipak, bez obzira na to što je ovih dana i dalje vedro, još malo ćemo sačekati dok nas meteorolozi ne obraduju sa proljetnim temperaturama i sunčanim danima koje svi tako silno priželjkujemo. Za vikend možete slobodno planirati da se opustite negdje u prirodi, ili barem u bašti nekih kafića, kako će temperature u toku dana ići i do 22 stepena Celzijusovih, iako će ujutru u subotu najniža da bude -2, a u nedjelju 0 stepeni Celzijusevih, ali će se u toku dana znatno povećati.

Ipak, već početkom naredne sedmice, ponovo se u naš kraj vraća kiša, a u predjelima koji se nalaze iznad sedam stotina metara nadmorske visine, slobodno se može govoriti i o susnježici i snijegu koji će ponovo da se nađu u voim područjima.

Riječ je o prolasku hladnog fronta koji će obilježiti početak četvrtog mjeseca, ali barem bi nakon ovoga trebalo vrijeme znatno da se uljepša, te da konačno uživamo u ljepšem vremenu i većim temperaturama, koje će u svakom slučaju znatno da utječu i na naše raspoloženje, u to možemo biit sigurni.

Za to ćemo se ipak morati još malo strpiti, te u periodu od 28. marta, pa sve do 9. aprila, možete računati na temperature koje će se kretati do nekih maksimalnih 16 stepeni Celzijusovih, a značajnijih odstupanja u periodu koji će uslijediti neće biti, barem tako meteorolozi najavljuju.

Komentari