Notes160x600
Rollup
PROBAJTE PUNJENE PAPRIKE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: ČURETINA, JEČAM I KUKURUZ!

PROBAJTE PUNJENE PAPRIKE NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: ČURETINA, JEČAM I KUKURUZ!

SPREMITE VEOMA UKUSNE PAPRIKE ZA VAŠE UKUĆANE I IZNENADITE IH POZITIVNO. PUNJENE PAPRIKE KOJE SU PRAVI SPECIJALITET, A BRZO SE SPREMAJU.

Malo neobičan način, nije kao što ste ih navikli spremati. Ipak, možemo vam reći da su ukusne, a sastojci koji se koriste su:
– kečap
– mljevena ćuretina (450 grama)
– kuhani ječam (100 grama)
– kukuruz šećerac (150 grama)
– svježa crvena paprika (tri veće)
– rendani sir (gauda, 50 grama)
– ulje (dvije kašike)
– soli
– biber

Na mljevenom mesu ćete posuti kuhanog ječma, zatim kukuruz i sos koji ćete pripremiti, a dodati i začin, kao i kečap. Za to vrijeme, paprike očistite i presjecite na pola. Paprike ćete napuniti smjesom koju ste pripremili i posudi sirom.

Nauljite tepsiju gdje ćete peći paprike, a peče se ukupno 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa. Sačekajte da se malo ohladi, a onda poslužite vašim ukućanima i uživajte u specijalitetu.

Ova paprika se naziva još i punjenom mediteranskom paprikom.
Nadamo se da ćete uživati u specijalitetu!

Komentari