Notes160x600
Rollup
Primjetili ste da vam ruke i noge često trne: Postoji razlog zbog čega vam se to često dešava

Primjetili ste da vam ruke i noge često trne: Postoji razlog zbog čega vam se to često dešava

Svi mi s vremena na vrijeme znamo osjetiti trnce u ekstremiteta svog tijela, ali je jako bitno da znamo kada je to nešto oko čega se ne trebamo brinuti, a kada je neophodno da što prije potražimo pomoć.

Ono što doktori tvrde jeste da je povremeno trnjenje ili ukočenost nešto što je posve normalno dokle god ono ne traje duže od par minuta, što je granica kada je ova pojava u pitanju. Ipak, ukoliko se trnjenje događa često, postoje brojni razlozi zbog kojih bi se to moglo dešavati.

Svi znaju da je trnjenje nešto sa čime se često muče dijabetičari, ali isto tako osobe koje pretjerano konzumiraju alkohol i cigarete isto se vremenom počnu susretati sa ovim problemom. Isto tako, i godine čine svoje, pa često zna da bude posljedica starenja.

Kada je riječ o profesionalnim deformacijama, trnjenje je nešto sa čime se često muče oni koji rade za računarima ili daktilografi, a može biti i posljedica hormonskog poremećaja. I mnoge trudnice se isto tako znaju susretati sa ovom pojavom, pa se i kod njih to smatra normalnim do određene granice.

Ipak, ukoliko vi smatrate da vam se trnjenje dešava previše često ili da predugo traje da bi moglo biti normalno, onda je najbolje da što prije posjetite svog ljekara koji će vam dati najbolji savjet, a na taj način se nećete uzalud brinuti i trošiti svoje vrijeme i živce, a možda čak nije ni riječ o nekom opasnom problemu ili stanju koje bi trebalo toliko da vas zabrinjava ili da razmišljate o njemu.

Komentari