Notes160x600
Rollup
Prije vile, živjela je na Vračaru: Ovo je bio Cecin stan, komšije još uvijek pričaju o njoj stvari koje sigurno niste znali (Foto)

Prije vile, živjela je na Vračaru: Ovo je bio Cecin stan, komšije još uvijek pričaju o njoj stvari koje sigurno niste znali (Foto)

Prije skoro dvadeset godina se, danas popularna srpska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović preselila iz Žitorađa kako bi započela svoj život u prijestolnici, a nije imala ideju šta je sve čeka.

Naime, 1993. godine, kada je iza sebe imala već objavljenih pet albuma, nekoliko mjeseci je Ceca Ražnatović živjela kod svoje prijateljice na Vračaru, kako se u tom periodu njen stan u Beogradu renovirao. U to vrijeme je ujedno završavala i srednju školu u Žitorađi, pa je tek onda došla na ideju da se preseli u glavni grad, nakon što je počela sa sarađuje sa Marinom Tucaković, kao i sa Aleksandrom Radulovićem Futom.

Nakon nekoliko mjeseci koje je provela u tom stanu živeći sa prijateljicom Dragicom, Ceca se onda preselina u stan na Banovom brdu, a tu je živjela sve dok se nije udala za Željka Ražnatoviža Arkana. Ipak, komšije iz njene bivše višespratnice je se i dalje sjećaju, kako ne mogu zaboraviti kako je bila lijepa i ljubazna dok je bila tek mlada djevojka, praktično još uvijek dijete, ali lijepo vaspitano i kulturno.

One mlađe generacije koje žive u ovoj zgradi nisu zapamtile te priče, ali su mislili da je samo „mit“ koji se vrti od usta do usta, a tu su i mnoge druge priče u vezi Cece.

Naime, navodno, kada su pjesme Kukavica i Šta je to u tvojim venama postale poznate, ljudi su se masovno skupljali ispod prozora i pjevali njene pjesme, koje su odjekivale kroz cijelu ulicu. Jedna komšinica se našalila da je toliko cvijeća stizalo svakog dana na njenu adresu, da je Ceca mogla komotno da otvori najveću cvjećaru u Beogradu.

Komentari