Notes160x600
Rollup
Priča o ovoj baki koja radi na pijaci je zapalila društvene mreže: Ovo je najpotresnija slika realnosti i siromaštva u kojem žive obični građani

Priča o ovoj baki koja radi na pijaci je zapalila društvene mreže: Ovo je najpotresnija slika realnosti i siromaštva u kojem žive obični građani

Činjenica je da mnogi danas žive u teškim uslovima, te da je situacija ista širom regiona, pa tako i u Srbiji, a svi se trude da sklope kraj s krajem, željni da svojim najbližim i svojoj djeci pruže ono što zaslužuju.

Ipak, nemaju svi iste mogućnosti, a nije svima baš ni tako loše. Dok se pojedinci bogate iz dana u dan, i to na ne baš legalne načine, drugi prodaju povrće koje su sedmicama njegovali za dvije stotine dinara, koje su im neophodne da bi preživjeli taj dan, a idućeg će se opet snaći na neki način.

Upravo jednu ovakvu priču je ispričao mladić po imenu Darko, koji je na svojim društvenim mrežama odlučio da podijeli jednu situaciju kojoj je nedavno posvjedočio, a koju u cjelosti možete pročitati u nastavku našeg članka, na linku koji vam ostavljamo ispod. Ono što je njemu bilo nevjerovatno jeste što je to povrće koje je kupovao od stare bake, koja je prodavala stvari između auta, jer za tegu nije imala, jeste da je to povrće bilo vezano starim gumicama koje je ona ponovo vezala.

Svi znamo da je te gumice jako teško ponovo zavezati, ali kada nemate drugog izbora, kada se svaki dinar broji kao da je dukat, onda nema puno razmišljanja.

Ponekad je dovoljno da zastanemo i da se osvrnemo na svijet oko sebe da shvatimo da nama i nije tako loše, ali to ne znači da se ne trebamo truditi da nam opet bude bolje, da izgubimo nadu, san i ambiciju. Šta vi mislite?

Komentari