Notes160x600
Rollup
Priča koja nikog neće ostaviti ravnodušnim: Muslimanka koja je udata za Srbina podijelila šta preživljava svaki dan

Priča koja nikog neće ostaviti ravnodušnim: Muslimanka koja je udata za Srbina podijelila šta preživljava svaki dan

Živimo u 21. vijeku, te se svima na prvu čini kao da je posve očekivano da smo već jednom prešli preko teme koja se tiče vjerskih razlika, a o onim između naroda I nacija nećemo ni govoriti.

Ipak, realnost je često manje lijepa od onoga kako mi vidimo stvari, a u današnjem članku vam donosimo priču koja će vam dokazati tu našu tvrdnju. Naime, nedavno je jedna djevojka, koja je inače islamske vjeroispovijesti, a u braku je sa pravoslavcem, sa Srbinom, podijelila priču koja se tiče njenih roditelja, koji su se oduvijek protivili njenom braku.

Kada su vidjeli da neće odustati od njega, počeli su da komuniciraju ponovo s njom, ali opet su ostali jako nepristojni prema njenom mužu, koji se uvijek ponašao kao najbolji čovjek na svijetu I imao je razumijevanja, dok neko drugi na njegovom mjestu ne bi trpio sve njihove uvrede I riječi pune zlih namjera.

Kako god, sve se to promijenilo kada je njenim roditeljima zatrebalo da njen muž sredi posao za neku njihovu rođakinju, a iako je znala da bi njen suprug na to pristao, ona nije željela da im izađe u susret, čisto iz inata jer toliko godina nisu mogli da pređu preko toga da se udala za nekoga ko nije iste vjere kao ona.

Otkrila je da im nikad neće oprostiti što je nisu mogli podržati, te da bi radije podnosila osuđivanje od strane ostatka svijeta I svih drugih, nego od strane svoje sopstvene porodice, a s tim je na kraju morala da nauči I da živi.  

Komentari