Notes160x600
Rollup
Poslije ovoga će vaše kupatilo da bude čisto barem 7 dana: U svakom trenutku može da ima neodoljiv miris pomoću ovog trika

Poslije ovoga će vaše kupatilo da bude čisto barem 7 dana: U svakom trenutku može da ima neodoljiv miris pomoću ovog trika

Svi će se sigurno složiti da je čišćenje kupatila jedna od najgorih obaveza u svakom domu, te mnogi ljudi preziru i samo pomisao na čišćenje ove prostorije.

Svako bi volio da njegova kupaonica bude što urednija, te da miriše što bolje, ali je jako teško tu čistoću održavati, pa se tako mnogi posebno muče, a da ne znaju za brojne načine na koje mogu sami sebi da olakšaju ovaj zahtjevni zadatak. U današnjem članku vam donosimo o čemu se tu zapravo radi, a bez ikakve sumnje je da ćete i vi da budete oduševljeni.

Sastojci

Ono što vam je neophodno jeste jedna mala kašika hidrogena od 3%, zatim 160 grama sode bikarbone, 15 kapi ulja od lavande, pola male kašike sirćeta, te 60 ml soka od limuna.

Priprema

Nakon što pripremite sve sastojke, sve što trebate učiniti jeste da ih pomiješate dok ne dobijete homogenu smjesu, a zatim ih pretresite u jednu teglu. Nakon toga, po potrebi ćete oblikovati loptice. Svaki put kad osjetite da vam kupatilo neugodno miriše, ili želite da ga još dodatno osvježite, ubacite jednu ovu kuglicu u svoju wc školjku i vaš posao je završen.

Kako bi rezultati bili stalno vidljivi i što bolji, preporučuje se da ovo radite dva puta u toku sedmice, kako biste bili što zadovoljniji ovom metodom. Riječ je o novijem triku koji je u posljednje vrijeme postao jako popularan na društvenim mrežama, a sve to jer je zaista efikasan i jer je uspio da pomogne mnogim domaćicama u održavanju higijene njihovih domova.

Komentari