Notes160x600
Rollup
PORODILA SE MIA BORISAVLJEVIĆ : Ime djevojčice ne spada u starosrpska !

PORODILA SE MIA BORISAVLJEVIĆ : Ime djevojčice ne spada u starosrpska !

Pjevačica Mia Borisavljević porodila se rano jutros u Beogradu. Mama i beba se kako saznajemo odlično osjećaju. Ova vijest je obradovala mnoge njene prijatelje ali i mnogobrojne kolege i kolegice na estradnoj sceni.

Mia i njen izabranik Bojan Grujić svojoj kćerki su dali ime Ema koje se na srpkom govornom području javlja tek u 18 vijeku.

Ovo ime ne spada u starosrpska imena i preuzeto je najvjerovatnije iz Engleske, a u prevodu znači brižna, pažljiva i nježna.

Mii je ovo prvo dijete a trudovi su iznenadili pjevačicu usred noći, pošto joj je doktorka na pregledu koji je imala dan ranije rekla da će se poroditi tek sljedeće nedjelje.

Folk pjevačica Ilda Šaulić također je svojoj kćerki dala ime Ema, tako da je ovo tek drugo ime na estradnoj sceni.

Veza koja traje nekoliko godina između Mie i Bojana još uvijek nije ozvaničena brakom.

– Sve je bilo super, baš se onako brzo desilo, ali nismo ni planirali da će to biti noćas. (smeh) U principu nije bilo nešto strašno, meni je bilo samo da je što pre odvezem. Porodila se u “Narodnom frontu”. Samo da nema neke bolove, samo zbog toga mi je bila panika – iskreno nam je rekao Bojan.

Radosnu vijest je podijelio i Miin blizak prijatelj koji je na Instagram story  poželeo maloj Emi dobrodošlicu i da bude srećna i nasmijana.

 

 

 

Komentari